E v e l i n a J a n s s o n

lördag 7 november 2009

Det får nog bli detta recept. Hittade de på icakurieren och dem brukar ha bra recept så!! och sen blir det nog sådana mariannekullor i eller kanske nått annat roligt!! :)

Kladdkaka



50gram mörkchoklad

3dl vetemjöl

5dl strösocker

2krm salt

1dl kakao

2tsk vaniljsocker

4st ägg

225gram smör.


Så här gör du:
Sätt ugnen på 175 grader.
Ta fram en kakform, helst en med botten som går att knäppa loss. Vik ett smörpapper över botten och kläm fast det. (Då går det lättare att lossa kakan när den är klar.) Smörj kanten på formen med smör eller margarin.
Smält smöret i en kastrull eller i en skål i mikron och låt det sedan svalna lite.
Knäck äggen i en skål.
Häll i socker, mjöl, kakao, vaniljsocker och salt.
Tillsätt det smälta smöret.
Blanda allt väl.
Häll smeten i formen och grädda kakan långt ner i ugnen, cirka 30 minuter.
Servera kakan med vispad grädde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar